Kom igång med Pagero Online

 

Innehåll

 1. Aktivera ditt konto
 2. Lägg till en ny användare
 3. Lägg till en ny kund
 4. Aktivera routing
 5. Skapa faktura i Pageros Fakturaportal
 6. Se över skickade dokument

 

Aktivera ditt konto

När ni skapar ert konto för Pagero Online skickas ett aktiveringsmejl till den epost ni angav vid registreringen. I det mejlet finner ni en länk för att aktivera ert användarkonto i Pagero Online.

Tryck på länken i mejlet. Ni kommer då behöva läsa genom och godkänna användarvillkor för Pagero Online innan ni kan skapa ett lösenord till ert konto. 

När detta är gjort kan ni gå till Pagero Online och logga in med ert användarnamn och lösenord. 

 

Lägg till en ny användare

 1. Gå till Pagero Online och välj "Inställningar" -> "Användare" och därefter "Ny användare".
 2. Fyll i informationen om den nya användaren och tryck på spara.
 3. Den nya användaren kommer nu få ett mejl för att aktivera sitt konto. 

Notera att för att skapa en ny användare måste ni vara inloggade som företagsadministratör i Pagero Online. 

Om ni har administratörsrättigheter men kan inte skapa en ny användare, kan ni behöva fler användarlicenser. I bastjänsten för Pagero Online ingår det två användarlicenser per företag. Om ni behöver fler användare kan ni använda Pagero Store för att köpa till ytterligare licenser. 

 1. Välj "Pagero Store" från vänstermenyn. 
 2. Leta fram tjänsten "Additional User"
 3. Tryck på tjänsten och välj sedan "Request quote" 

 

Lägg till en ny kund


Innan ni börjar skicka e-dokument i Pagero Online måste ni först lägga upp en koppling mot era kunder. Det gör ni genom att lägga till kunden i ert privata kundregister i Pagero Online.

 1. Gå till "Kundregister" och välj därefter "Sök & Lägg till kunder".
 2. Leta fram er kund genom att använda sökrutan. Vi rekommenderar att ni skriver företagsidentifierare så som organisationsnummer, momsregistreringsnummer, eller GLN i "ID"-sökfältet för bästa träff, men ni kan även skriva in företagsnamnet i fältet "företagsnamn". Tryck på sök för att få fram era resultat.
 3. För att se mer information om företaget kan ni dubbelklicka på företagsnamnet i listan så dyker det upp en ruta med den information som finns i registret. 
 4. När ni har stämt av att det är rätt kund väljer ni "Lägg till".
 5. Skriv in kundens kundnummer hos er om ni har ett sådant och välj "nästa". Om ni inte har ett kundnummer eller föredrar att inte skriva in dem kan ni hoppa över det och trycka direkt på "nästa".
 6. Kontrollera uppgifterna och tryck på "Slutför" för att lägga till kunden.

 

Aktivera routing

För vissa mottagare bakom andra tjänsteleverantörer kan det behövas en routing-uppsättning för att skapa en koppling innan ni kan börja skicka e-dokument. I såfall behöver ni skicka en förfrågan om detta till mottagaren och sedan manuellt aktivera routingen när uppsättningen är klar.

Börja med att följa stegen i guiden ovan för att lägga till en ny kund. Om er kund kräver en routing uppsättning kommer ni sedan få upp en flik som heter "Routing" efter att ni har skrivit in ert kundnummer för mottagaren.

Genom Routing fliken kan ni skicka en förfrågan till er kund angående routing uppsättningen. Här skriver ni in mottagarens mejladdress, er egen address för svar och eventuell annan information. Mejlet kommer automatiskt inkludera all information mottagaren behöver ge till sin tjänsteleverantör för att sätta igång routingen.

När ni får svar från er kund att routingen är uppsatt hos deras tjänsteleverantör behöver ni manuellt aktivera routing förfrågan i Pagero Online.

 1. Gå till "Kundregister" och sedan"Visa förfrågningar". Därefter väljer ni fliken "Routing requests".
 2. Här ser ni alla routingförfrågningar som väntar svar, ni kan också använda sökfältet för att hitta rätt kund. Markera förfrågan ni vill hantera och välj "Aktivera routing".

Skapa faktura i Pageros Fakturaportal

 1. Logga in i Pagero online och välj "Skapa faktura" från vänstermenyn.
 2. Välj eran mottagare och vilken fakturatyp ni vill skapa. Om ni inte ser mottagaren här behöver ni först lägga till dem i erat kundregister enligt instruktionerna ovan. Tryck sedan på "Create Invoice".
 3. Kundens information läggs in automatiskt enligt den information som finns i erat privata kundregister. Ni kan trycka på Edit för att ändra den information som går att ändra.
 4. Skriv in informationen för er faktura. Alla obligatoriska fält markeras med en röd asterisk (*), dem måste ni fylla i för att kunna skapa fakturan. Saknar ni någon ytterligare fakturainformation kan ni trycka på "Lägg till fält" för att få upp menyn till vänster och markera relevanta fält.
 5. Lägg till era artiklar. Om ni behöver fler rader kan ni trycka på "lägg till rad". För att lägga till ytterligare fält kan ni trycka på plus-symbolen i slutet av artikelraden för att lägga till fält på en rad, alternativt "lägg till fält i alla rader" för att lägga till samma fält på samtliga artikelrader.
 6. Under "Rabatter och avgifter" kan ni lägga till ytterligare avgifter eller rabatter som är aktuella.
 7. Fakturatotal visar den beräknade fakturatotalen. Där kan ni också välja öresavrundning och valuta.
 8. Under Information om avsändare lägger ni till era betaluppgifter. Tryck på "Lägg till konto" och välj den kontotyp som är aktuell.
 9. Om ni har bilagor som ni vill skicka med lägger ni till dem genom att trycka på "Add attachments" och väljer filtyp samt vilken typ av bilaga.
 10. När fakturan är redo kan ni välja Förhandsgranska för att se en PDF presentation av fakturan ni har skapat. Ni kan också spara fakturan som en mall som ni kan använda igen när ni fakturerar samma kund. När ni är redo att skicka iväg fakturan trycker ni på "Skicka".

 

Se över skickade dokument

För att se era skickade dokument och bekräfta att ert dokument har skickats kan ni följa stegen här nedan.

 1. Gå till Pagero Online och välj "Mina dokument" och där efter "Skickade dokument".
 2. Skriv in eventuell information i relevanta sökfält och tryck på "Sök". Ni kan också lämna sökfälten tomma för att få upp alla era skickade dokument.
 3. I fältet "status" kan ni se vilken status dokumentet har. 
  1. "Klar" innebär att fakturan har skickats iväg till mottagaren.
  2. "Olevererbar / Avvisad" innebär att fakturan har avvisats.
Have more questions? Submit a request