Så integrerar du betalkonton till Pagero - SEB (SVENSKA)

Så integrerar du betalkonton till Pagero

I och med den implementation av P27 som just nu görs, kommer ert bolag behöva sätta upp en
integration till Pagero för att utföra utgående - och hantera inkommande kommunikation av
betalningsfiler.

Vad är P27?

P27 ämnar etablera ett betalningssystem för realtid och landöverskridande betalningar i ett flertal
valutor i Norden. P27 är skapat på initiativ av ett antal nordiska banker och träder i kraft Q3 2023.
P27 kommer göra realtids betalningar och betalningar i olika valutor enklare och mindre kostsamt.
För Sverige kommer detta innebära att Bankgirot kommer läggas ned och direkt-kommunikation med
banken kommer krävas.

Vad erbjuder Pagero Online och Pagero E-banking?

• Ett gränssnitt för både inhemska såväl som länsöverskridande betalflöden
  • En och samma tjänst oberoende av ERP-system
  • Bankintegration
  • Möjlighet till e-faktura

Utgående betalningsfiler
Konvertering till ISO 20022 format

Inkommande återapporteringsfiler
Konvertering från ISO 20022 till motsvarande BGC-format

Instruktioner för SEB – kunder

Denna guide avser hur integrationen av betalkonton sätts upp för dig som är SEB kund.

1. Logga in på Business Arena genom BankID eller Digipass och navigera sedan till Partnertjänster i den vänstra menyn
  2. Välj ”Automatisk Bokföring” och klicka sedan på ”anslut”
  3. Välj sedan Pagero från drop-down menyn. Klicka sedan på ”nästa”
  4. Lägg till de konton som ni vill koppla till ert affärssystem. Klicka sedan på ”nästa”
  5. Välj det konto som ni vill göra betalningar från.
    a. Flera konton kan väljas, men endast ett i taget
    b. Företagskonton måste ha ett bankgironummer för att kunna kopplas
    c. Det går endast att koppla ett bankgironummer till ett konto, ni kan därför
    behöva välja vilket bankgironummer ni vill koppla till ert affärssystem
    d. Klicka sedan på ”nästa”
  6. Välj startdatum och fyll i kontaktuppgifter. Klicka sedan på ”nästa”
  7. Säkerställ att informationen stämmer i sammanfattningen av er beställning och klicka sedan på ”beställ”
  8. Signera avtalet genom samma metod som ni använde för inloggning (dvs BankID eller Digipass)
  9. Nu är beställningen klar, och ni kan se kvittot på eran beställning.
  10. När integrationen är klar (detta tar ca 3 arbetsdagar) får ni besked från Pagero. Skicka inga betalfiler innan denna bekräftelse mottagits