Mistä löydän virheviestit ja virheeseen pysähtyneet dokumentit Pagero Onlinesta?

Kaikki lähetetyt dokumentit eivät aina saavuta määränpäätään. Tämä voi tapahtua monista syistä, jotka voidaan karkeasti jakaa kahteen ryhmään: hylkäykset vastaanottajan verkkolaskuoperaattorilta ja sisäiset virheet Pageron järjestelmissä.

Kun dokumentti jää virheeseen, saatte sähköpostiviestin osoitteeseen jonka olette valinneet yrityksenne asetuksissa. Nämä sähköpostit voivat näyttää hieman erilaisilta tapahtuneen virheen ja asetuksienne perusteella. Sähköpostiviesti ei suoraan kerro, mitkä dokumentit ovat kohdanneet minkäkin virheen, mutta se ilmoittaa teille, mistä voitte tarkastella ongelmaa. Tässä artikkelissa neuvotaan kuinka pystytte tarkistamaan virheeseen jääneet dokumenttinne:

1. Kirjautukaa Pagero Onlineen.

2. Virheviestit löydätte kohdasta Viestit --> Saapuneet.

3. Viestit-sivulle aukeaa lista kaikista saamistanne virheilmoituksista, sekä viestien aihe, lähettäjä, vastaanottaja sekä lähetyspäivä. Tältä sivulta pystytte merkitsemään vastaanotetut viestit luetuksi/lukemattomaksi, sekä piilottamaan jo luetut viestit.

Löydätte ohjeistukset virheellisten dokumenttien löytämiseen klikkaamalla vastaanotetun viestin auki.

4. Virheelliset dokumentit löydätte kohdasta Omat tiedostot --> Käsittele virheelliset dokumentit tai Virheellisten erien käsittely.

5. Pystytte kaventamaan hakutuloksia käyttämällä hakukenttää sekä suodattimia. Mikäli näitä ei käytetä, näettekaikki aktiivisesti virheessä olevat dokumenttinne painamalla Etsi. Virheellisten erien käsittely -sivulle ilmestyy dokumentit, joissa on ongelmaa formaatin tai itse tiedoston kanssa, kun taas Käsittele virheelliset dokumentit -sivulta löydätte dokumentit, jotka vastaanottava verkkolaskuoperaattori on hylännyt.

6. Saatte lisätietoja virheessä olevasta dokumentista klikkaamalla dokumentin numeroa. Varsinainen virheilmoitus löytyy sivun alareunasta omasta laatikostostaan, josta löydätte myös vaihtoehdot lähettää lasku uudelleen muokkaamattomana, sekä poistaa se järjestelmästä.

Huomatkaa, että pienet virheet on mahdollista korjata suoraan Pagero Onlinessa. Näissä tapauksissa löydätte erillisen kentän (Uusi arvo) johon voitte syöttää korvaavan arvon.

7. Muissa tapauksissa teidän tulee poistaa virheellinen dokumentti, tehdä vaadittavat korjaukset ja lähettää korjattu versio uudelleen. Mikäli ette ole varmoja mitä saamanne virheviesti tarkoittaa, voitte etsiä lisää tietoa Pagero Support Centeristä tai lähettää aiheesta tukipyynnön kohdasta: Luo Tukipyyntö.