Lähetettyjen dokumenttien tarkistaminen

1. Kirjautukaa Pagero Onlineen.

2. Siirtykää vasemman reunan sivupaneelin kohtaan Omat tiedostot - Lähetetyt dokumentit, tai vaihtoehtoisesti suoraan etusivulta kohtaan Lähetetyt dokumentit.

3. Pystytte tarkentamaan hakua esimerkiksi dokumentin numerolla tai lähetyspäivällä. Ilman hakuehtoja ja suodattimia ohjelma hakee kaikki lähettämänne dokumentit 90 päivän ajalta. 90 päivän jälkeen dokumentit poistetaan automaattisesti tai siirretään e-arkistoon mikäli yrityksellänne on kyseinen palvelu käytössä.

Haku näyttää yleistä tietoa lähettämistänne dokumenteista, kuten esimerkiksi dokumentin tyypin, numeron, vastaanottajan ja lähetyspäivän. Dokumentin tilan löydätte kolumnista Status, ja toimitustavan näette kolumnista Jakelu. Kolumni Palveluntoimittaja kertoo mille verkkolaskuoperaattorille dokumentti on toimitettu.

Sivun alareunasta kohdasta Vie, pystytte lataamaan listan lähettämistänne laskuista joko Excel- tai CSV-tiedostona.

4. Klikkaamalla dokumentin numeroa, saatte siitä lisätietoa sekä pystytte lataamaan dokumentin varsinaisen aineiston (XML), dokumentin kuvan (PDF) sekä dokumentin mukana toimitetut liitetiedostot.

5. Mikäli yrityksellänne on Arkistointipalvelu käytössä, pystytte hakemaan myös vanhempia dokumenttejanne. Tätä varten teidän tulee laittaa arkistohaku päälle kohdasta Etsi myös arkistosta. Ohjelma järjestää arkiston tulokset eri välilehdelle, jotta tunnistaisitte helposti selkeästi vanhemmat dokumenttinne.

Alla on listattuna dokumenttien yleisimmät tilat:

Valmis = Dokumentti on toimitettu onnistuneesti vastaanottajalle

Valmis (Noudettu) = Dokumentti on toimitettu vastaanottajalle onnistuneesti, kun myös vastaanottaja on Pagero asiakas. Noudettu-lisäkenttä kertoo, että vastaanottaja on hakenut laskun onnistuneesti omaan ERP-järjestelmäänsä.

Odottaa tuen käsittelyä = Dokumentti on Pageron tuen käsittelyssä. Lasku palautuu teille virhe-tilassa mikäli Pageron tuki ei saa ratkaistua ongelmaa. Tämä johtuu useimmiten laskun varsinaisesta sisällöstä, jota tuki ei pysty muokkaamaan.

Undelivered/rejected = Virhe dokumentin toimituksessa, hylätty joko vastaanottavan verkkolaskuoperaattorin toimesta, tai sisäisen prosessointivirheen vuoksi.