Dokumenttien tila Pagero Onlinessa

Lähettämänne dokumenttinne käyvät elinkaarensa aikana useat eri vaiheet. Tässä artikkelissa käydään läpi yleisimmät erilaisista tiloista, joissa laskunne ovat. Pystytte tarkistamaan laskujenne tilan Pagero Onlinessa kohdasta Omat tiedostot - Lähetyt Dokumentit.

Dokumenttien yleisimmät tilat:

Valmis = Lasku on toimitettu onnistuneesti vastaanottajalle

Valmis (Noudettu) = Lasku on toimitettu onnistuneesti vastaanottajalle, joka käyttää myös Pageron palveluita. Noudettu-sana kertoo, että vastaanottaja on hakenut dokumentin Pagero Onlinesta omaan ERP-järjestelmäänsä.

Odottaa toimitusta = Laskua ollaan lähettämässä. Teiltä ei vaadita toimenpiteitä. Tämä tila saattaa näkyä myös silloin kun dokumentille ei olla vielä saatu vastaanottavalta operaattorilta kuittausta.

Odottaa tuen käsittelyä = Dokumentti on pysähtynyt virheeseen ja on Pageron tuen tutkinnassa. Teiltä ei vaadita vielä toimenpiteitä. Pageron tuki käsittelee laskun eteenpäin mikäli mahdollista. Muussa tapauksessa lasku muutetaan Odottaa käyttäjän käsittelyä -tilaan ja teille saapuu dokumentista virheviesti.

Odottaa käyttäjän käsittelyä = Laskua ei voitu toimittaa perille. Löydätte virheilmoituksen Pagero Onlinesta kohdasta Omat tiedostot - Käsittele virheelliset dokumentit. Pystytte lähettämään dokumentin uudestaan tai poistamaan sen täältä.

Undelivered/rejected = Virhe dokumentin toimituksessa, hylätty joko vastaanottavan verkkolaskuoperaattorin toimesta, tai sisäisen prosessointivirheen vuoksi.

Virheellisten dokumenttien käsittelystä löytyy lisää ohjeistusta täällä: Virheellisten dokumenttien käsittely Pagero Onlinessa.