Hantera kundorder

Klicka antingen på Pagero Web PortalHantera kundorder, eller klicka direkt på genvägen Hantera kundorder på förstasidan.

hantera_kundorder_1

På sidan Hantera kundorder presenteras ett sökresultat av inkommande kundorder. Välj den order du önskar hantera så presenteras ett antal val.

hantera_kundorder_2

Acceptera order / Avvisa order – Välj om du vill acceptera eller avvisa ordern så kommer ett automatiskt ordersvar genereras. I detta skede går det inte att göra några ändringar, utan antingen godkänner man hela ordern i sin helhet eller så avvisar man den. När ordersvaret är skapat öppnas vyn för att godkänna och skicka dokumentet.

hantera_kundorder_3

Förhandsgranska dokumentet genom att klicka på PDF-ikonen. Klicka på själva raden för att få mer information om dokumentet.

Bocka i aktuellt dokument och klicka på Skicka för att godkänna och skicka ordersvaret.

Skapa leveransavisering – En automatisk leveransavisering genereras utifrån information från orderfilen.

Förhandsgranska dokumentet genom att klicka på PDF-ikonen. Klicka på själva raden för att få mer information om dokumentet.

Bocka i aktuellt dokument och klicka på Skicka för att godkänna och skicka leveransaviseringen.

Skapa faktura – Klicka på Skapa faktura så skickas ordern automatiskt till Pageros formulär för att skapa en faktura i fakturaportalen. Informationen på fakturan fylls i automatiskt baserat på informationen i orderfilen. Fyll i den information som saknas, t.ex. fakturanummer, förfallodatum, momsuppgifter. När fakturan är ifylld, godkänn fakturan för att skicka.

Klicka här för steg-för-steg-guide hur du skapar och skickar en faktura.